Hořčice se poprvé objevila při stolování v Číně již před 3000 roky a také v Evropě byla známá již od starověku. Hořčice původně označuje bylinnou rostlinu pocházející ze středomořské oblasti, jejíž semena se používají k přípravě stejnojmenného produktu.
Výroba hořčice, ať už Dijonské, nebo tradiční (ancienne), zahrnuje několik následujících kroků: čištění, zploštění, namáčení, drcení - v této fázi získáváme tradiční "ancienne" hořčici. K získání hořčice Dijon je pak nutné přidat ještě prosévání i odstranění vzduchu z produktu. Naše hořčice je vyráběna ze semen odrůdy Brassica Juncea (brukev stínovitá), známé také jako „hnědé semeno“ a dále odrůdy zvané Sinapis Alba také nazývaná „bílé semeno“. Jeho charakteristikou je uvolnění jedinečné pikantní chuti při jeho drcení. Abychom získali naše hořčice, smícháme semeno s „verjus“ (vodou, sůl, octem), jehož složení se může lišit v závislosti na našich receptech. Použití různých octů, vín, koření, bylin nebo ovoce umožňuje vytvořit velké množství hořčic s různými příchutěmi.
Naše Moutarde de Reims je příkladem klasické pikantní hořčice dijonského typu, při výrobě používáme vinný ocet z odrůd, pěstovaných pro výrobu šampaňských vín. V keramické dóze je to i hezký dárek.
Podívejte se na celou nabídku v sekci CLOVIS.