Bio Crémant d'Alsace Brut Sauvage J. CATTIN

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Související zboží1
- Bio Crémant d'Alsace Brut Sauvage J. CATTINSkladem 47 ks430 Kč355 Kč bez DPH
Crémant d´Alsace je jedním z francouzských sektů vyráběných klasickou "metode champenoise" a je v kategorii A.O.C. podobně jako Crémant de Loire, Crémand de Limoux či Crémant de Bourgogne, nicméně ten alsaský je asi nejznámější. V Alsasku se vyrábí již od počátku 20.století, musí ležet minimálně 9 měsíců v láhvi před uvedením na trh.
Tento Crémant brut SAUVAGE je vyroben z odrůdy Pinot Noir pěstované na různých převážně jílo-vápenitých parcelách alsaských vinic. Hrozny byly sbírány výlučně ručně a jejich zpracování probíhalo velice šetrně. Fermentace pouze přírodních kvasinek mu zaručuje ovocně suchou chuť i určitou opulenci. Barva je zářivá, nádherně třpytivá s velkým množstvím jemných bublinek, vůně svěží, lehká a ovocná. DECANTER 89b. Prague Wine Trophy 2021 87b. Prague Gold
Alergen: SIŘIČITANY
Obsah alkoholu 12% vol. (Nevhodné pro těhotné ženy)
Rod Cattinů pochází ze Švýcarska a v Alsasku sídlí od roku 1720, kdy se usadili ve Voegtlinshoffenu, městečka ležícího asi 10 km jižně od Colmaru, srdce alsaských vinic. Zpočátku podnikali pouze jako pěstitelé hroznů, ale od roku 1850 se začal Antoine věnovat i výrobě vína. Na konci 19. století Joseph-Antoine začal víno sám zpracovávat a zavádět moderní metody. Současní vlastníci - Jacques CATTIN syn, který vede podnik společně s otcem a strýcem - hospodaří na více než 50ha vlastních vinic a nakupují hrozny z dalších 200 ha od pěstitelů. Roční produkce dosahuje až 2,5 milionu lahví ročně (z toho 1milion lahví cremantů) a jedná se o největší rodinný podnik v Alsasku.
