Grüner Veltliner GRAF HARDEGG

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Grüner Veltliner GRAF HARDEGGSkladem 6 ks259 Kč214 Kč bez DPH
Suché bílé víno světlé slámově žluté barvy. Svěží, kořenitá vůně po polních bylinkách. Harmonická kyselina, intenzivní peprná chuť s dotekem meruněk a broskví, středně plné tělo postupně přecházejí do pikantního a velmi svěžího závěru s elegantní mineralitou. Ručně sklízené hrozny jsou jemně lisovány po dobu 6 hodin, následuje fermentace v nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Víno zrálo několik měsíců na jemných kalech aby si vytvořilo svůj elegantní svěží charakter.
Perfektní aperitiv, vynikající se studenými předkrmy, cibulovou polévkou či vídeňským řízkem.
Alergen: SIŘIČITANY
Graf Hardegg
Toto vinařství je velmi tradičním podnikem, založeným šlechtickým rodem Hardeggů před téměř půl tisíciletím roku 1635 v městečku Seefeld-Kadolz v dolnorakouské oblasti Weinviertel. Vinařství dnes řídí p. Maximilian Hardegg podle rodinného kréda: „Kvalita vycházející z tradice“, což v případě vinařství Graf Hardegg platí bezvýhradně. Rodinné vinice na ploše 35 hektarů jsou obhospodařovány pouze ekologickým způsobem šetrným k životnímu prostředí. Nejdůležitější odrůdy vinné révy zahrnují Veltlínské zelené (Grüner Veltliner), Rýnský ryzlink (Riesling), Zweigelt a Rulandské modré (Pinot Noir). Celková produkce dosahuje v závislosti na ročníku 80-150 tisíc láhví v několika produktových liniích. Základní lehké veltlínské s názvem „Veltlinsky“ je univerzální, každodenní víno; řada „Graf Hardegg“ vyzdvihuje místní terroir oblasti Weinviertel. Odrůdová specifika perfektně vyjadřují „zámecká“ vína řady „Vom Schloss“. Vrchol produkce představují vína z nejlepší polohy zvané „Steinbügel“ a Reserve. Dále jsou nabízeny speciality – fortifikované víno a zejména potom řada sektů vyráběných z burgundských odrůd klasickou metodou kvašení v láhvi po dobu 36-48 měsíců a ručním setřásáním kalů v láhvi – tzv.„remuage“.
