Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
16.03.2015
VIDEO GODARD FR
Podívejte se na krátkou reportáž z cyklu TERROIR DES CHEFS, natočenou u našeho výrobce foie gras GODARD v Gourdonu: https://www.youtube.com/watch?v=-... číst celé
Zobrazit všechny novinky

MULOT & PETITJEAN Dijon

Od svého založení v roce 1796, zůstává rodinná firma Mulot & Petitjean věrná tradičnímu řemeslu a  receptům předávaným z generace na generaci.

První zmínky o pokrmu, který dnes nazýváme perníkem se dají vystopovat v Číně v 10.století. Chléb « Mi-Kong » se skládal výlučně z mouky a medu a díky svým energetickým vlastnostem sloužil jako válečná potravinová dávka Čingis Khanovým bojovníkům. Při válečných výbojích se dostal až na hranice Evropy.

Zde se postupně rozšiřuje od středověku, zejména v klášterech. V Dijonu tato tradice existuje od Ducs de Bourgogne (14 st). Ještě v minulém století existovala v Dijonu desítka firem produkujících perníky, ale do dnešních přežila pouze Mulot & Petitjean.

 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz