Crémant d´Alsace je jedním z francouzských sektů vyráběných klasickou "metode champenoise" a je v kategorii A.O.C. podobně jako Crémant de Loire, Crémand de Limoux či Crémant de Bourgogne, nicméně ten alsaský je asi nejznámější. V Alsasku se vyrábí již od počátku 20.století, musí ležet minimálně 9 měsíců v láhvi před uvedením na trh.
Tento Crémant brut je cuvée z několika odrůd, které byly vypěstovány na různých převážně jílo-vápenitých parcelách alsaských vinic: Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling a Chardonnay. Hrozny byly sbírány výlučně ručně a jejich zpracování probíhalo velice šetrně.
Barva je zářivá, nádherně třpytivá s velkým množstvím jemných bublinek, vůně svěží, lehká a ovocná. Chuť je lahodně suchá, ovocná a svěží.
region: | Francie | ||
obsah alkoholu: | 12° | ||
cukernatost: | suché |