Úvod » FOIE GRAS

FOIE GRAS

Historie vykrmování se datuje z dob Egypťanů, kteří odpozorovali od hus a kachen připravujících se na migraci, jakým způsobem si vytvářejí energetické rezervy na dlouhý let. Husí játra zdobila královské stoly od Římanů po Ludvíka XIV. V dnešní době chovatelé na Jihovýchodě Francie vykrmují husy tradiční metodou a respektují přitom jak zvířata, tak přírodu: kvalita suroviny závisí hlavně na podmínkách chovu.

Jaká játra vybrat? Husí nebo kachní? každý podle své chuti…. husí játra mají narůžovělou barvu a v ústech rafinovanou a jemnou chuť. Kachní játra jsou spíše jantarové barvy a mají plnější, ovocnější chuť.

V první řadě je zapotřebí vysvětlit, co znamenají jednotlivé "stupně" značení: Foie Gras Entier je nejvyšší stupeň kvality, jedná se o výrobek připravený z kompaktních částí laloku jater, jednoho či více, spojených/stlačených do jednoho celku podle objemu nádoby, který je lehce okořeněn. Noblesní delikatesa oceňovaná gurmány pro svou autentickou chuť, Foie gras - jedná se o vysoce kvalitní výrobek připravený z menších částí (kompaktních kousků) jater, okořeněných, a spojených/stlačených dohromady. Na řezu vytváří jantarovou mozaiku, ideální pro večeři s přáteli, za kterou Vás určitě pochválí, Bloc de foie gras avec morceaux (s kousky) : výrobek je složen z jemně rozemletých, okořeněných tučných jater, do kterého jsou rovnoměrně zapraveny kompaktní kousky tučných jater (50 nebo 30%) Bloc de foie gras: výrobek je složen z jemně rozemletých, okořeněných tučných jater. Nejvíce jsou ceněna Foie gras entier, ale jsou také nejdražší, a v běžné spotřebě či restauracích se samozřejmě nejvíce používá tzv. bloc de foie gras, který je nejlevnější.

Řadit podle 
Výrobce  


naše cena 299 Kč

skladem










běžná cena 580 Kč

naše cena 500 Kč

skladem



naše cena 139 Kč

skladem





naše cena 49 Kč

skladem



naše cena 49 Kč

skladem



naše cena 49 Kč

skladem



naše cena 149 Kč

skladem
novinka